MASSAGESKOLEN
v/ Gunna Højgaard

Sverkilstrupvejen 14
Torup
3390 Hundested

Telefon 411 410 77
gunna@massageskolen.dk

Gunna Højgaards Blog

3. august 2012 Glemmer vi selve massagen?

03. august 2012

Glemmer vi selve massagen?

Det ser ud, som om massageterapeuter verden over mangler interesse for at forfine håndværket, når det gælder selve den manuelle massage.

Hvad kommer denne blinde plet af? Har vi den vane at betragte hændernes greb som noget privat, ingen andre må røre ved, og som er en uadskillelig del af vores personlighed? hvorfor holder mange massører kortene så tæt til kroppen, og hvorfor er de så lidt interesserede i at få gransket og udviklet deres berøringskvalitet?

Selv på forsker/behandler konferencen Fascia III i Vancouver i marts var denne tendens tydelig. Når det gjaldt behandlingsteknik, kom det nye stof fra osteopater, idrætslæger, rolfere, fysioterapeuter og kiropraktorer. Det var alt sammen spændende og relevant,  men jeg savnede skarpe indlæg om selve massagegrebene.

Når jeg ser på lister over emner for efteruddannelseskurser i de nordiske lande slår det mig også, at der mangler fokus på selve håndværket.

Er det sådan, at “græsset er grønnere på den anden side af hegnet”? At de nævnte behandlerfag, som vi henter ideer fra, skulle være finere end vores eget? Glemmer vi, at det, som gør os specielle i klienternes øjne, netop er oplevelsen af hændernes arbejde i kontakt med kroppen? Det er derfor, de har valgt at få massage.

En behandler skrev for nogle år siden: “hvis jeg behandler på samme måde i dag, som jeg gjorde for 5 år siden, så er der noget alvorligt galt”.