MASSAGESKOLEN
v/ Gunna Højgaard

Sverkilstrupvejen 14
Torup
3390 Hundested

Telefon 411 410 77
gunna@massageskolen.dk

Gunna Højgaards Blog

Et kursus er ikke en uddannelse. Gentagelse tæller ikke.

11. september 2012

Et kursus er ikke en uddannelse!

Et gentaget kursus tæller ikke!

Hvis du er massør og vil behandle eller forebygge sygdomme hos en klient, er denne behandling momsfri. Det kræver blot, at du er registreret hos Skat, og at du opfylder kravet om den obligatoriske 660 timers uddannelse.

Skat har gjort det tydeligt, at massører skal have mindst 660-timer uddannelsen for at kunne behandle sygdomme og sundhedsmæssige uregelmæssigheder.

Jeg mener ikke, det er betryggende at lade massører uden tilstrækkelig faglig baggrund behandle personer som har sygdomme, eller som er ved at få sygdomme.

Når skolerne reklamerer for deres kurser, burde de gøre det tydeligt, om der er tale om et kursus – på 100-150 timer eller noget lignende – eller om der er tale om en egentlig uddannelse. (Det bør vel også afspejles i prisen?)

Mange personer har i årenes løb henvendt sig til mig og fortalt, at de er massører, men at de har svært ved at finde job. Det er ikke så mærkeligt, hvis de ikke har en regulær uddannelse, så de kan godkendes til RAB eller momsfritagelse. De er blevet frustrerede, når sandheden gik op for dem, nemlig at det kursus de har taget ikke fungerer som massøruddannelse.

Ingen krav om lægeeksamination

Jeg synes det er at sejle under falsk flag at kalde korte kurser en uddannelse, også selv om eleverne efter eksamen får diplom på, at de er lægeeksaminerede eller noget lignende. Der er hverken fra Sundhedsstyrelsens eller Skats side noget krav om, at massører skal være lægeeksaminerede.

Det  samme en gang til tæller ikke

En anden frustration rammer dem, der har sammenstykket deres uddannelse fra flere kursusudbydere og har taget det samme kursus eller kursus på samme niveau 2 gange. Når de så tæller deres timer sammen, må de ikke tælle gentagelserne med. Det accepterer Skat ikke.

Jeg anbefaler stærkt, at man tager hele uddannelsen på eller igennem den samme skole, så man ikke spilder tid og penge med overlapninger, men får en sammenhængende uddannelse.