MASSAGESKOLEN
v/ Gunna Højgaard

Sverkilstrupvejen 14
Torup
3390 Hundested

Telefon 411 410 77
gunna@massageskolen.dk

Mere om aktuelle kurser

Kurserne første kvartal 2019 giver dig redskaber til bestemte behandlingsopgaver:

Ergonomi (“massør, pas på dig selv”)
Massørens udfordringer: Arbejdsstilinger, bevægelser, tryk og tempo kommer i fokus. Konkrete forslag til skånsomme måder at udføre klassisk massage på, så massørens hænder, arme, skuldre og ryg kan holde til arbejdet i mange årtier. Vi gennemgår en hel kropsmassage.

Smerter over lænden
Indhold: Årsagsforhold (holdning og daglige vaner). Anatomi, herunder lændefascien, psoasfunktionen og truncus-stabiliseringen. Analyse af holdning og kropsbrug. Undersøgelse af muskelspænding og bevægelser i lænderyggens og bækkenets led. Muskel- og fasciebehandling for  forside og bagside. Ledmobilisering for lænden.

Kæbeledsproblemer
Indhold: Undersøgelse af muskelfunktion i hoved, hals og øvre skulderåg. Mundåbning og tygning. Fasciebehandling og muskelenergiteknik for områdets muskler, både i halsen og udvendigt som indvendigt i munden.

Hælsmerter (“hælspore og andre fodsmerter”)
Indhold: Undersøgelse af gangmønster og fodens funktioner. Nedsunkne fodbuer (platfod) eller andre fejlstillinger. Ledmobilisering for anklens og fodens led. Muskelenergiteknik og fasciefrigørelse for underbenets muskler. Friktionsmassage af underbenets og fodens fascier og seneomgivelser. Øvelser til selvbehandling som styrker og frigør foden. Tilskæring af aflastende hælkile efter behov.

Museskader (“musearme”)
Indhold: Undersøgelse af vanemæssige stillinger, bevægelighed og spændinger fra nakken via skulderen til arm og hånd. Test for torakal afklemning og karpaltunnelsyndrom. Behandling med muskelenergiteknik, fasciebehandling, ledmobilisering og muskelmassage. Taping (plastring) som forebyggelse og lindring.

Tractus-tibialis-syndrom (“fra fod til hofte”)
Indhold: Undersøgelse af funktion og stramhed i vævet fra bækken til fod. Observation af stand, balance og gang. Behandling af stramme fascier og forkortede/spændte muskler med massage, fasciebehandling og muskelenergiteknik. Oscillation af led, ledmobilisering.

Ødem og hævelse (“Ødembehandling”)
Teoribaggrund: Lymfesystemets anatomi og funktionsmåde. Hvordan opstår ødem og lymfødem. Manuel lymfedrænage: Systematik og fremgangsmåde i praksis. Kombination af lymfedrænage, oscillation og fasciebehandling. Øvelser til selvbehandling.

Triggerpunkter (med neuromuskulære teknikker)
Kurset bygger videre på den elementære del. Kort resume af den fysiologiske proces der skaber triggerpunkter. Muskelenergiteknik, positional release (lindring), termoterapi, passiv udspænding og muskelmassage.

 

Sidst opdateret 13/12-2018