MASSAGESKOLEN
v/ Gunna Højgaard

Sverkilstrupvejen 14
Torup
3390 Hundested

Telefon 411 410 77
gunna@massageskolen.dk

Gunna Højgaards Blog

Synspunkt: Funktionelle lidelser

16. april 2017

Funktionelle lidelser

Min læge-supervisor Susy Mikkelsen udtaler sig utvetydigt:

”Patienter med ‘funktionelle lidelser’ er en pest.”

Hvorfor??

Fordi Susy mener, at diagnosen er helt hen i hampen. ”’Funktionel lidelse’ er en psykiatrisk diagnose, og DET ER EN FEJL. Disse personer lider alle af ‘sustained arousal’ (vedvarende stress).

Hun forklarer, at lidelsen kommer af en kronisk øget aktivitet i det sympatiske nervesystem. Det giver alle mulige symptomer – og dermed diagnoser – fra alle organsystemer. Ofte reagerer organsystemerne på skift, kun sjældent alle på en gang.

Hvordan vælger kroppen, hvilket organsystem der skal blive sygt? Susy: ”Vi har alle en ‘præference’ lokalisation. post-commotio (efter hjernerystelse) er der ofte en del koncentrations og hukommelsesproblemer ind over.  Post infektiøst (efter en infektion) ofte mega-udmattelse. Smerte er der ofte også.”

Videre fortæller Susy: ”Manuel behandling hjælper oftest kun en begrænset tid. Nogle af mine patienter er blevet værre, uanset hvad jeg gjorde. Der er flere af dem, der er kommet sig efter Lightning Process kursus.”

Lightning Process kursus er et specielt psykoterapeutisk forløb, hvor patienten lærer at blive bedre til at undgå at udløse sine symptomer.

Redigering: Gunna Højgaard